Luna

 03f4af35c59fb97b85e7c171726f8b0f

Toate Culturile au avut cate o zeita a Lunii : de la babiloniana Ishtar la Isis, de la mayasa Ixchel la polineziana Hina.  In absenta lunii nu ar exista fluxuri (Soarele realizeaza niste fluxuri slabe) sau anotimpuri previzibile. Inclinatia de 23,5 grade a axei Pamantului ar varia haotic datorita atractiei gravitationale a Soarelui si a lui Jupiter, corpuri ceresti cu cea mai puternica forta gravitationala din sistemul nostru solar. Luna stabilizeaza inclinatia orbitei Pamantului dand nastere ritmului anotimpurilor si diverselor conditii care alimenteaza viata.  Si surfingul 🙂

Luna guverneaza de asemenea fluxurile interioare ale sentimentelor si starilor noastre. Ea ne reaminteste insufletirea si retragerea. Zeita Lunii furnizeaza un timp sau o faza pentru orice initiativa. Pe masura ce Luna se transforma din luna noua in luna plina, noi suntem prinsi in fluxul unor noi proiecte. Pe masura ce luna descreste de la luna plina, la urmatoarea luna noua, ne intoacem inapoi la mal. In acest interval studiem, selectam si completam proiectele inaugurate in fluxul indreptat in larg. Pe parcursul lunii sunt mici vartejuri care pulseaza. Luna isi schimba zodia la fiecare doua zile jumatate, pulsand alternativ intre exuberanta si meditatie.

Luna ne poarta de grija, oferindu-ne mediul stabil si hranitor de care avem nevoie pentru a ne cultiva intimitatea cu intreaga creatie.

Articole :