Flacara Lavanda a zeitei Quan Yin

006acc2176a8b871e2d12e546ee6e231

Quan Yin este una dintre cele mai iubite zeitati din traditia Budista, cunoscuta si sub numele de Kuan Yin, Quan’Am (Vietnam),  Kannon (Japonia) si Kanin (Bali). Ea este intruchiparea bunatii si iubirii compasionate. Ca si Bodhisattva a compasiunii, ea aude strigatele de ajutor ale tuturor. Quan Yin, rezoneaza cu Maria, Mama lui Iisus din traditia crestina si cu zeita tibeta Tara.

In multe imagini ea este reprezentata purtand perlele iluminarii. Deseori este reprezentata ca turnand un suvoi de apa, “ apa vindecarii”, dintr-o mica vaza.Cu aceasta apa, cei credinciosi si toate fiintele vii sunt binecuvantate cu pacea fizica si spirituala.Ea tine un snop de orez sau un bol de seminte de orez ca si o metafora pentru fertilitate si hrana. Dragonul, un vechi simbol al spiritualitatii, intelepciunii, tariei si puterilor divine ale transformarii, este un motiv pe care il gasim deseori combinat cu reprezentarea Zeitei Milei.

Uneori Quan Yin este reprezentata ca o figura cu mai multe brate, fiecare mana tinand un simbol cosmic, o mudra, sau exprimand un anumit ritual. Aceasta caracterizeaza Zeita ca si sursa si sprijin a tuturor lucrurilor. Mainile ei tinute ca o cupa, deseori in pozitia de Yoni Mudra, simbolizeaza pantecul ca si usa de intrare in aceasta lume, prin intermediul principiului feminin universal. Quan Yin ca si o adevarata Fiinta Iluminata sau Bodhisattva, a jurat sa ramana in planul terestru, refuzand sa intre in planurile superioare pana cand toate fiintele vii isi vor definitiva propriul proces de iluminare, eliberandu-se astfel de ciclul dureros al nasterii, mortii si reincarnarii.

Sunt multe legende care evoca miracolele prin care zeita Quan Yin ii ajuta pe cei care o cheama. Ca si Artemis, Ea este Zeita Virgina care protejeaza femeile, le ofera o viata religioasa ca si alternativa la casatorie, si ii ajuta pe cei care isi doresc copii, sa li se infaptuiasca dorinta.

Zeita Milei este unica in randurile ierarhiei ceresti prin faptul ca fiind complet lipsita de razbunare si de mandrie, ezita sa ii pedepseasca chiar si pe acei carora le-ar fi necesara o lectie de viata severa. Indivizi care ar putea fi condamnati la o pocainta dureroasa in alte sisteme, pot sa obtina renasterea si refacerea, chemand din inima cu absoluta sinceritate Gratia ei Divina. Se spune ca si pentru acel care ingenuncheaza sub sabia calaului pregatita pentru a lovi, un singur strigat catre Bodhisattva Quan Yin, va face ca acea sabie sa cada la pamant, rupta in bucati. Numeroasele legende ale Zeitei, subliniaza idea unei fiinte iluminate care intruchipeaza calitatile iubirii pline de compasiune, complete si nesovaielnice, si care este accesibila tuturor.

Contemplarea Zeitei Milei, necesita putine dogme si ritualuri. Simplicitatea acestei blande fiinte si standardele ei, tind sa ii faca pe credinciosi sa devina mult mai iubitori si plini de compasiune fata de ei insisi. Devotamentul fata de Zeita este acompaniat de un puternic simt al serviciului fata de tot ceea ce ne inconjoara.

Flacara Lavanda a Zeitei Quan Yin reprezinta doar o fractiune din spectrul Flacarii Violete a Transmutarii. Este componenta unei triade energetice provenite din acea flacara, si anume: Ametist, Purpuriu si Lavanda. Toate energiile care au la baza energia Violet, au ceva de a face cu transmutarea, transformarea, purificarea si alchemia divina care se refera la inlaturarea aspectelor nedorite si transformarea experientelor noastre in lumina.

Energia lavanda provine de la Zeita Quan Yin, Bodhisattva compasiunii, care a detinut pozitia de chohan al Razei Violet, inaintea Maestrului Saint Germain. Ea inca actioneza in Flacara Violet ca si sursa Flacarii Lavanda.

Flacara Lavanda este o versiune mai blanda a Flacarii Violete, cu aspecte legate de ingrijire, care se simte ca o energie cu puternice accente feminine. Flacara Lavanda, indeparteaza cu blandete energiile negative, purificand lent campurile noastre si readucandu-ne la starea de echilibru. Ea curata blocajele pe care le-am ridicat impotriva Divinului Feminin ca si rezultat al conditionarilor sociale sau religioase. Poarta cu ea un sentiment de pace interioara si de mila, si in concluzie poate fi folosita atunci cand energia Flacarii Violet pare prea puternica pentru noi. Flacara Lavanda ne imbratiseaza si ne vindeca traumele, fiind potrivita pentru cei care au nevoie de Iubirea Mamei.

In vindecare, Flacara Lavanda actioneaza prin a inconjura afectiunea cu un strat de iubire, calauzind-o afara din sistem. Aceasta energie ne invata ca este perfect normal sa fim blanzi cu noi insine, ca nimic nu se obtine prin abuzul propriei persoane sau adoptand comportamente extreme fata de noi insine. Ne spune:” Fii prezent Acum si Aici. Tu esti perfect asa cum esti si nu ai nevoie de nimic altceva pentru a fi desavarsit. Tu esti un Copil pretios al Divinitatii, asa cum esti.” Flacara Lavanda a fost descrisa ca fiind energie pura din cea de a cincea dimensiue care nu a suferit vreun proces de micsorare a intensitatii. Este posibil ca noi sa ne conectam la aceasta energie deoarece ea indeparteaza prin ardere orice alta energie mai densa/scazuta fata de cea a dimensiunii cinci.

La inceput, isi croieste drum prin diversele corpuri subtile incepand de la exterior spre interior, precum si prin curgerea simultana prin chakra coroana si cel de al treilea ochi. Pana acum, inainte de QYLF, toate frecventele din dimensiunile mai inalte, trebuiau sa treaca printr-un proces de micsorare a intensitatii pentru a putea fi asimilate intr-o forma”diluata”de catre corpurile noastre mai dense.

Culoarea acestei energii a fost descrisa ca “ fiind nu cea a lavandei pe care noi o percepem tridimensional, ci culoarea din dimensiunea cinci a nuantei Violet tridimensionale, deoarece aceasta nuanta lavanda este amestecata cu argintiu si se prezinta sub forma unei energii lichide si translucente.”