Vajra gTummo Mao Shan

gTummo inseamna focul sacru (Tejas) care consta in focul esoteric, exoteric si mistic, originar de la ghizii spirituali din Tibet. Incepand de atunci si pana la finalul secolului douazeci, gTummo este o lectie pretioasa si pastrata strict de catre ghizii spirituali din Tibet.

gTummo isi are originea in Biblia din China numita Mao Shan, cu ideologia originara Shang Jing (1776-1154 i.Hr), pastrata initial pentru mentinerea sanatatii. In anumite momente, ghizii spirituali din Tibet erau adesea inconjurati de magie neagra pe de o parte si de vremea extrem de rece din Tibet. Prin gTummo, parintii sistemului au urmarit contracararea magiei negre, de asemenea au relevat posibilitatile nelimitate ale omului de a-si controla corpul la nivel fizic, astfel incat frigul sa nu-i afecteze. Sunt cunoascute capacitatile calugarilor tibetani de a-si controla temperatura corpului fizic, la inaltimi de peste 4000 de metri. gTummo este si astazi practicat de catre calugarii tibetani.

gTummo a fost dezvoltat de-alungul timpului de practiantii Hatha Yoga, Kriya Yoga, Kundalini Yoga, in India si Tibet.

gTummo lucreaza impreuna cu energia Kundalini in ceea ce priveste ”incalzirea” energiei din traditia maestrilor perfectionati numiti Rajas sau Surya, iar in budism cunoscuti ca Red Bodhicitta sau Candali in India. In tibetana sanscrita gTummo inseamna ”femeia cu furie exploziva si abia stapanita”. gTummo si Kundalini sunt doua energii separate.

Practicantii impart gTummo in 3 grupe dupa cum urmeaza:

1. gTummo Exoteric

Lucrand cu gTummo exoteric este benefic pentru vindecarea fizica, mentala, emotionala si spirituala. Exista 16 simboluri (de la nivelul 2 in sus) care necesita vizualizare sau desenare pentru a ajuta procesul de vindecare.

2. gTummo Esoteric

gTummo esoteric este nivelul urmator (al doilea) care foloseste 16 mantre, iar in loc sa vindece prin concentrare, procesul de vindecare este eficient pentru incurajarea constiintei la nivel spiritual, pentru materializare etc.

3. gTummo Mistic

gTummo mistic foloseste diferite energii pentru orice situatie cu scopul de a mari intelegerea constiintei la nivel spiritual. Practicand gTummo mistic, acesta va va aduce o satisfactie sufleteasca imensa.

gTummo avansat a raspandit diferite metode de incalzire-racire a energiei folosind diferite mudre, pentru a amplifica energia la maxim.

gTummo se preda in 4 grade sau nivele, dupa cum urmeaza:

Primul nivel

(cunoscut sub numele de RESPA GTUMMO sau SAKAKALIRAN in biblia Candali)

Atunci cand studentul va fi initiat in gTummo, canalele lui energetice se vor deschide (sushumna, ida, pingala precum si alte nadi-uri). Energia gTummo intra prin Dan Tien-ul Respa inferior care reprezinta forta originala a Respa.

La primul grad, studentii sunt invatati sa se autotrateze si sa trateze atat in persoana cat si la distanta, fara sa foloseasca simboluri sau mantre de energie numite invatarea la distanta. Un practicant Respa va oferi energia gTummo si altor persoane prin punerea palmelor la ceafa (medulla oblongata).

Procesul de vindecare cu gTummo nu necesita concentrare, un anume stil de respiratie sau medicatie. Odihna asigura circularea gTummo prin minte doar gandindu-ne dincolo de procesul de vindecare.

Al doilea nivel

(cunoscut ca HIGH RESPA GTUMMO sau SADHANA/SADHAKA in biblia Candali)

La acest nivel, practicantul gTummo va avea energia amplificata de 108 ori mai mult prin activarea Dan Tien-ului mijlociu. Se deschid noi cai de energie si de curatare a corpului prin chakre, nadi-uri, aura etc.

High Respa deschide canalul pentru utilizarea simbolurilor si/sau cailor de energie pentru toate situatiile. Exista 4 simboluri si/sau cai energetice principale continute de 9 simboluri si/sau energie suplimentara. Un practicant High Respa poate aplica gTummo pentru diferite scopuri prin atingerea obiectului cu mainile sau folosind simboluri din gTummo exoteric.

Al treilea nivel

(cunoscut ca MASTER GTUMMO sau UCCHATTAN/VASHEEKARAN in biblia Candali)

Practicantul gTummo are energia amplificata de 1000 de ori pe parcursul gradului prin activarea Dan Tien-ului inferior, mijlociu si superior precum si prin tehnici de intarire a energiei.

Al patrulea nivel

(cunoscut ca VAJRA MASTER GTUMMO/VMG sau RISHI in biblia Candali)

La acest grad, practicantul gTummo este la nivel avansat, practicand gTummo zilnic, iar Vajra i-a amplificat energia de 10.000 de ori mai mult. Un Vajra Master gTummo sau VMG pe scurt a fost imputernicit sa acorde initierea gTummo. La momentul initierii, Dan Tien-ul inferior, mijlociu si superior au fost folosite complet si combinate, atragand astfel alte energii gTummo .

In traditia gTummo, VMG i s-a acordat numele spiritual din sanscrita, iar distinctia gTummo Vajra Master este acordata atunci cand se trimite energie la distanta pentru cei care au nevoie doar prin simpla rostire a numelui spiritual al aceluia sau aceleia sau prin simpla vizualizare a chipului.

 Initierea se poate transmite si la distanta