Johrei

Ce este Johrei?

– cea mai simpla traducere a cuvantului Johrei este “spiritul purificator”.

– o combinatie a energiilor focului si apei (Soarele si Luna) considerate a fi transmise prin Bodhisattva Kannon

(alias Kwan Yin, Kuan Yin, Qwan Yin, Quan Yin).

– o metoda de vindecare folosind aceasta energie compozita, care poate fi directionata oriunde in spatiu si timp…

– un drum in viata, o cale catre trezirea spirituala, a realizarii de sine, a impacarii cu sinele; a integrarii cu energiile Universului

Fondatorul sistemului Johrei este Mokichi Okada (1882 – 1955). A petrecut majoritatea vietii in Tokyo. In anii 1920, si el si Mikao Usui, traiau in Tokyo.

Inainte de a fonda Johrei, Okada a fost om de afaceri si artist, membru al grupului spiritual Omoto Kyo.

Povestea tranformarii sale este remarcabila. In decembrie 1926 (la cateva luni dupa decesul lui Mikao Usui) a inceput sa primeasca informatii de natura spirituala. Ii spunea sotiei, iar aceasta le nota. Totul a durat timp de trei luni. Informatiile erau referitoare la toate apsectele vietii, la Pamant si la lumea spiritelor, inclusiv multe lucruri despre istoria veche a Japoniei.

La un moment dat, Okada a inteles ca informatia, ca si noua orientare a vietii sale, venea de la bodhisattva. La indicatiile lui Kannon, Okada a dezvoltat o metoda de lucru cu energia purificatoare, pe care a numit-o Johrei. In 1935 a inaugurat oficial societatea carea fost nimita mai tarziu Sekai Kyusei Kyo si Johrei Fellowship.

Initierea Johrei implica purtarea unui obiect numit ohikari (centru de echilibru sacru, punct focal sacru). Este atarnat la gat, pe sub haine, in asa fel incat sa stea in dreptul inimii. Un spirit pazitor este repartizat fiecarui ohicari, apoi este prezentat noului membru. Iata cum descria Okada insusi initierea: se conecta la Kannon printr-un string, lumina divina de la Kannon cobora la el pe acest strig si se manifesta ca o sfera de lumina in abdomen, apoi, scriind o ideograma pentru “lumina” pe o hartie si inmandand-o persoanei pentru a putea fi purtata la gat, aceasta era conectata la infinita ei lumina divina, prin intermediul lui Okada. La inceputuri, ideograma desenata era Dai Ko Myo, acelasi simbol de maestru din Reiki Usui. Dai Ko Myo este foarte important si in Reiki si in Johrei, ca Marea Lumina Stralucitoare – Soare – Luna. Mokichi Okada a spus foarte limpede ca in Johrei, unirea celor doua energii opuse este un element crucial. El simtea ca Foc-si-Apa impreuna, au fost create de lumina divina Kannon, pe care Okada o trecea asupra altora via ohikari.

In Johrei nu exista nivele sau grade, ca in Reiki, ci se preda intr-un singur nivel. Dar “cheia” pentru a oferi initierea si altora, se acorda dupa o perioada de practica. In Johrei exista un singur simbol – Ko – Lumina.

Despre terapie

Initial, Johrei se facea prin punerea palmelor, la fel ca in Reiki. Pe urma, procedeul a fost schimbat in emiterea in fata si in spatele pacientului (pe principalele puncte focale), cu o mana, procedeu devenit standard in terapia Johrei.

O sedinta de terapie Johrei dureaza 20-30 de minute.

Documentar realizat dupa fragmentul Johrei din cartea lui Don Beckett, Reiki – Adevarata poveste


Initierea se poate transmite si la distanta