Rugaciunea de dimineata a Parintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua, sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri, mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine sa te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul de pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci, iata, pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedincandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosanditi pana la pamant.

Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei , aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga printre noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne, Cela ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta.

Lumina si Bucuria noastra, Slava Tie!

Amin

9 gânduri despre „Rugaciunea de dimineata a Parintelui Arsenie Boca

 1.       Buna, Maria,  Am fost si eu ocupat cu multe treburi, am avut si multe schimbari in sufletul meu pentru care a trebuit sa invat cate ceva din aceste lectii.   Aceasta rugaciune a lui Arsenie Boca o stiu de acum zece ani si la vremea respectiva imi citea din sufletul meu, a fost din punctele de plecare din viata mea impreuna cu cristalele pe care un concetatean a avut bunatatea sa le aduca in micul nostru oras..   Iti multumesc pentru ca mi-ai readus aminte de aceasta rugaciune.   Cu respect, Pirvu Lucian   As dori sa mai citesc cate ceva de suflet de la tine. Iti uresz succes.

  Apreciază

 2. Saru’mana Karin! O am si o spun in fiecare dimineata de ceva ani. Dar ma bucur ca mi-ai trimis-o.

  La 10/20/2020 5:24 PM, Karyn Maria Taulescu a scris: > WordPress.com > Karyn Maria Taulescu posted: ” Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca > astazi toata ziua, sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce > nimicuri, mare vrajba am sa fac si astfel, tanand la mine sa te pierd > pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca rugaciunea Presfantului > Tau num” >

  Apreciază

 3. Mi s-a facut dor de blogul meu pe care nu am mai publicat nimic de un an de zile… Candva toate mesajele plecau de aici. Este foarte mult de lucru, dar cu toate aceastea simt sa revin si aici, cu acelasi respect si responsabilitate fata de tot ceea ce transmit. Cu mult drag! Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.