Fii sincer cu tine

Adevarul, frumusetea, intelepciunea, iubirea, bunatatea sunt lasate omului spre a se inalta la Dumnezeu si nu de a le folosi cu scopul de a-i manipula pe ceilalti.

A nu se confunda capacitatea de a influenta si de a manipula, cu darul, harul, talentul sau lumina. Acestea sunt pur si simplu acolo inauntru, pentru ca le-a pus Dumnezeu.  Lumina nu are nevoie de make-up si nici de un brand!

Doar ca, pentru a putea ajunge la adevar, mai intai trebuie sa il castigi inauntrul tau. Sa inveti sa fii sincer cu tine insuti, spre a fi sincer cu ceilalti. Sa observi daca nu cumva ceea ce se afla in jurul tau este rezultatul actiunilor tale.  Sa fii intr-atat de sincer cu tine, incat sa intelegi ca cei ce te-au facut sa suferi au facut-o pentru ca tu le-ai permis.

Suntem invatati sa credem ca in noi se afla un copil interior, o femeie interioara sau un barbat interior … Atata timp cat suntem fragmentati, ne separam de esenta noastra. Separarea este un scop al Ego-ului si se regaseste in multe curente ale acestei lumi. Aceste  concepte sunt amestecate cu fragmente de Adevar, suficient pentru a te bulversa ….

Mult timp am lucrat cu acest copil interior si chiar cu femeia interioara, pana la un moment dat cand mi-am dat seama, ca nu te poti adresa unei singure parti din tine ci doar intregii fiinte pentru a obtine un rezultat, pentru a te vindeca. Suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si nu doar dintr-o parte din El.

Cat timp vom crede ca suntem mai multi sau mai multe intr-unul, vom permite indoielii sa ne tranziteze. Ne vom separa de esenta a ceea ce suntem si vom tinde sa ne separam si de ceilalti. As spune ca fiecare continem puritate, inocenta, dragalasenie, care sunt doar trasaturi ce se manifesta asemeni unui copil. A fi centrat face ca acesta separare sa dispara.

Suntem fiinte unice intr-unul. Este adevarul pe care eu il simt. Este calea data de initiati si este o cercetare personala la care lucrez de multi ani.

„Acceptarea” si folosirea lui „Nu” au legatura cu ceea ce avem mai de pret si anume cu folosirea liberului arbitru in propriul nostru destin. Nu poti atrage decat ceea ce esti. Nu exista greseli ci doar experienta. Un „Nu” daca este un adevar pe care il simti in adancul sufletului tau, te va elibera, caci adevarul elibereaza. In schimb un „Da” care inseamna minciuna fata de valorile tale, un compromis, doar pentru a nu gresi, pentru a nu rani, pentru a evita ce va spune lumea  … este mai malefic decat poti crede. Lectia pierduta se va repeta si se va repeta …. pana cand vei invata cand sa spui DA si cand sa spui NU iubirii si adevarului.

S-au scris tone de carti, … s-au facut emisiuni TV, dar cate din ele promoveaza adevarul ? Nu ar mai fi rating :))

Adevarul este o cale la care lucrezi vreme de multe vieti.  Ori de cate ori esti tras in afara ta si trimis pe calea „unui adevar” poti avea supriza sa te ratacesti sau sa deviezi.

Un foarte bun prieten mi-a spus odata plin de intelepciune „Karyn, doar ingerii dau sfaturi!” si are mare dreptate. Nu poti indruma pe nimeni pe calea ta, fiecare are calea sa. Ii poti impartasi doar din ceea ce ai invatat si nu din carti ci din esenta a ceea ce esti, atat. Cel ce recunoaste in sine adevarul il va recunoaste si in tine, la fel cum va recunoaste bunatatea, iubirea, lumina.

Adevarul descoperit in sine, aduce siguranta, stabilitate, curaj, o viata plina de sens.

Fii sincer cu tine…

4 gânduri despre „Fii sincer cu tine

  1.      Sarut mana, doamna   Am inceput sa studiez despre cristale citind despre ele pe diverse site-uri. Recent, la biblioteca municipala am gasit o carte despre Cristal Reiki scrisa de Dumitru Hristenco.   Tot cautand sa fac cursurile cu cristale  atat gradul I, cat si gradul II, am ajuns si pe site-ul tau unde am retinut acest lucru. Ma intereseaza deocamdata gradul I din Cristal Reiki si as dori sa obtin cateva informatii ca perioada cand se va desfasura, durata de timp si pret.    Citind cartea respectiva, mi-am dat seama ca este diferit fata de cursurile Reiki gradul I si II pe care le-am facut.    Astept un raspuns,nu este o urgenta in privinta perioadei cand se va tine cursul, as dori undeva prin vara daca e posibil.    Pace si lumina in suflet odata cu sosirea primaverii!     Cu respect, Pirvu Lucian

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.