Blocajele energetice si sistemele de aparare ale aurei

12187945_10208119347840591_5556655012427333606_n

De starea de sanatate si armonie a campului energetic depinde starea noastra de sanatate fizica, mentala si emotionala. Identificarea blocajelor energetice ne ajuta sa ne observam mai atent si sa lucram asupra lor, pentru a fi liberi si fericiti.

Iata o parte din aceste blocaje :

  • Blocajul compact, contine sentimente suprimate, multa furie acumulata, ca intr-un vulcan.Culoarea aurei este de culoare rosu-inchis parand amenintatoare. Acest blocaj de energie are ca rezultat acumularea de grasime sau marirea in volum, a muschilor din regiunea respectiva. Daca aceasta compactare se prelungeste se poate declansa o boala inflamatorie. In aceste cazuri, persoana este constienta de furia sa si se simte prinsa in capcana, deoarece considera ca eliberarea de furie ar umili-o. (O clienta considera inca din copilarie ca a avea relatii sexuale este umilitor. Tatal sau o umilea cand era mica considerand-o inferioara din pricina sexului. Rezultatul a fost ca ea si-a blocat sentimentele legate de sexualitate retinandu-le in pelvis. Sentimentele astfel reprimate s-au format in furie. Fiindca furia nu a fost eliberata, din cauza temerii de a fi umilita, acumularea energiei stagnante in pelvis a atras imbolnavirea.)
  • Armura plasa este un blocaj efectiv, deoarece ajuta persoana respectiva sa-si evite sentimentele, in special teama, prin migrarea blocajului atunci cand aceasta este amenintata, fie intr-o situatie de viata, fie in cursul unei terapii.Totul apare perfect si totusi persoana in cauza va simti ca ii lipseste ceva, va fi capabila sa tolereze sentimente profunde doar perioade scurte de timp dupa care se va debarasa de ele. In cele din urma se va produce o criza pentru a rezolva sentimentele profunde.  Aceasta criza poate lua trei forme : boala, accident sau aventura amoroasa.
  • Platosa retine toate tipurile de sentimente, inghetandu-le. Acestea sunt retinute in jurul trupului cu un camp de inalta tensiune care ajuta persoana respectiva sa-si creeze o viata bine structurata la suprafata. Trupul va fi bine structurat.  Muschii fermi. Pe plan intim, viata nu va fi satisfacatoare, deoarece platosa anuleaza efectiv toate sentimentele. Aceasta duce la inalta tensiune la nivelul intregului organism, ceea ce provoaca diferite tipuri de maladii, cum ar fi : ulcerul, datorita suprasolicitarii, probleme cardiace datorita efortului fizic fara „hrana emotionala”. Fiindca nu isi poate simti corect trupul cu ar fi tensiunea din muchii lungi, persoana isi va suprasolicita acesti muschi, cauzandu-si rupturi sau intinderi musculare. Ea va avea o viata aparent „perfecta”, datorita faptului ca nu se implica personal in nimic. Si aceste tipuri de persoane vor avea la un moment dat in viata lor o criza precum cele mentionate anterior, care ii va ajuta sa se integreze unei realitati mai profunde. Unii barbati din aceasta categorie vor suferi atacuri de cord.
  • Blocajul de epuizare este pur si simplu o reducere a fluxului de energie in josul membrelor in directia periferica. Persoana isi indeparteaza (din preocupari) membrele, nepermitand energiei sa curga prin ele. Aceasta are ca rezultat slabirea membrelor si in unele cazuri chiar subdezvoltarea lor.Persoana va evita folosirea picioarelor, pentru a nu-si simti slabiciunea si apoi senzatiile mai profunde., cum ar fi greutatea de a sta pe propriile picioare in viata. Sau sentimentul ca a ratat.
  • Scurgerea de energie apare atunci cand individul „scapa” energie la nivelul incheieturilor in loc de a-i permite sa circule in josul membrelor. Aceasta se produce inconstient pentru a-si reduce fluxul energetic din membre in asa masura incat nu va mai avea putere sau vointa sa raspunda anumitor experiente Motivul pentru care nu vrea sa raspunda se regaseste intr-o imprejurare din copilarie cand a hotarat ca a raspunde este nepotrivit sau chiar periculos. Probabil ca in copilarie cand a intins mana la ceva dorit a fost lovit.  Din nou slabiciunea in membre (si de asemenea proasta coordonare) are ca rezultat evitarea folosirii membrelor.  aceste doua tipuri de blocaje duc la racirea picioarelor.

Toti ne cream blocaje, deoarece lumea ni se pare nesigura. Aceste blocaje implica intregul sistem energetic al organismului. Sistemul energetic de aparare este creat pentru a respinge in mod agresiv sau pasiv o forta de strapungere, pentru a etala puterea care sa-l sperie pe agresor sau pentru a atrage atentia indirect ori inconstient asupra noastra.

Tipuri de sistemele energetice :

Tipul arici – de obicei alb-cenusiu –  este cel in care aura unei persoane devine tepoasa si dureroasa la atingere. Majoritatea oamenilor raspund la aceasta aparare indepartandu-se. In forma de aparare prin retragere , portiunea constiintei sau a aurei care a fost amenintata paraste corpul intr-un nor de energie albastru-deschis. Ochii vor avea o privire stearsa desi individul pretinde ca te asculta. Acelasi lucru este valabil si pentru persoana care este „pe dinafara”. In acest caz, starea aurei este de mai lunga durata decat in cazul „retragerii” – de la cateva zile la cativ ani, datorat unui traumatism sau unei operatii. Campurile pot astfel sa fie desprinse si sentimentele afectate.

Refuzul verbal este asociat deseori cu aglomerari de energie, de obicei galbena, la nivelul capului, un blocaj puternic la gat si energie risipita in partea de jos – pala si stagnanta. Ca sa mentina aparentele, persoana continua sa vorbeasca, pentru a avea sentimentul ca este in viata. Acest schimb energetic pastreaza fluxul energetic la nivelul capului.

Absorbtia orala este strans legata de refuzul verbal prin aceea ca individul in cauza absoarbe energia celor din jurul sau pentru a-si completa propriul sistem energetic, pe care de obicei nu este in stare sa si-l creeze singur doar din energia mediului inconjurator. Cu alte cuvinte, ceva nu e in regula cu capacitatea persoanei de a metaboliza orgonii din atmosfera inconjuratoare, ceea ce duce la preluarea unei energii gata digerate de altii. Aceasta forma de energie se poate simti sub forma vorbariei, care este obositoare si epuizanta pentru receptor, sau a persoanelor numai „ochi si urechi”. Unora dintre acesti indivizi le place sa fie in societate. Altora din contra – le face placere sa se descarce de excesul de energie (tipul masochist) si acestia isi aleg parteneri de tipul „buretilor orali”. Impreuna isi completeaza foarte bine carentele energetice.

Carligele energetice se afla de obicei in zona capului celor care au o structura caracteriala psihopatologica si sunt pusi in situatia de a fi confundati – cu un grup de oameni. Ei se simt atat de amenintati in astfel de cazuri, incat pe crestetul capului li se formeaza un carlig. Daca „spiritele se incing” acestia isi vor arunca carligul spre oricine considera a fi agresor. De cele mai multe ori, carligul este insotit si de invective. Pe de alta parte, daca doreste sa se confrunte cu cineva, acest tip de persoana va incerca sa prinda capul interlocutorului cu energie mentala. Efectul posibil asupra persoanei cu care se confrunta este mentinut pana ce „agresorul” e sigur ca punctul sau de vedere a fost acceptat asa cum a dorit. Acest mod de aparare/ atac este foarte nociv pentru receptor, fiindca dupa toate aparentele este condus catre concluzia „corecta” stabilind ca ar fi mai bine sa fie de acord. Acest schimb este insotit de implicatia ca interocutorul e „prost” si nu are dreptate, iar agresorul e „destept” si „are dreptate”.

Tentaculele sunt lunecoase, tacute si grele. Ele se intand catre plexul solar in incercarea de a captura esentialul si a-l scoate pentru a fi devorat de „cautatorul de siguranta”. Aceasta persoana este plina de esenta proprie, dar nu stie ce sa faca cu ea, caci simte ca daca i-ar permite sa circule s-ar umili. Astfel, intra in panica si isi pierde legatura cu propria esenta. Cateodata poate fi tacuta si ursuza. Atunci tentaculele actioneaza asupra individului insusi daramandu-l. Linistea si posomoreala sunt foarte galagioase la nivel energetic  Persoana tentaculara va crede ca are nevoie de ceva din afara sa, cand defapt ceea ce ii trebuie este din contra sa se exteriorizeze. Cateodata ii poate provoca pe ceilalti cu sageti verbale. Aceste sageti nu sunt dureroase doar din punct de vedere verbal, ci si energetic, ele strabatand aerul si lovindu-si receptorii foarte precis si eficient. Arcasul spera in mod inconstient ca aceasta manevra sa produca destula durere pentru a starni furie, care astfel ii va oferi scuza sa-si elibereze propria furie asa incat sa evite umilirea.  In acest mod mental, voit si precis, el incearca sa-i umileasca pe ceilalti si in acelasi timp sa evite sentimentele din partea inferioara a trupului.

Persoana care foloseste apararea isterica va raspunde bucuros sagetilor explodand. Tipul isteric va exploda intr-un mod care va avea efect negativ asupra campurilor energetice ale celorlalti, cu fulgere si explozii de culoare, cu o astfel de furie incat sa-i ameninte si sa-i intimideze cu forta si haosul. Scopul sau este de a goni pe toata lumea.

Persoana care foloseste retinerea se va retrage pur si simplu din unele situatii, intarindu-si si ingrosandu-si granitele pentru a nu fi afectat. Mesajul celor din jur este de superioritate. Alti „retinuti” isi pot etala superioritatea printr-o prezenta puternica, ordonata, voita, care emana lumina in aura sa pentru a-l indica drept lider.  (Barbara Ann Brennan).

Din punctul meu de vedere deblocarea se poate realiza prin munca individuala sustinuta asemenea unui antrenament cu ajutorul unui terpeut la inceput, land in considerare intregul corp fizic, mental, emotional, spiritual.

Abordarea vindecarii si eliberarii doar pe un segment, va fi facut superficial iar blocajul va reapare in acelasi lor sau in alta parte. Asadar nu putem lucra spiritual tinand post si facand rugaciuni, fara sa luam in calcul miscarea, hrana sanatoasa, lumina, observarea si intelgerea propriului comportament si a sentimentelor, curatarea si echilibrarea energetica.

A fi conectat cu tine insuti va creea cea mai frumoasa experienta a vietii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.