Sa nu renunti niciodata

10464032_684532408286877_6939415003637602275_n
“Doamne”, am intrebat. “Poti sa-mi dai un motiv bun ca sa nu renunt?” Raspunsul lui Dumnezeu m-a luat prin surprindere…

“Uita-te in jur”, a spus. Vezi feriga si bambusul?
„Da”, am raspuns.

Cand am plantat semintele de feriga si de bambus, am avut mare grija de ele. Le-am dat lumina, le-am dat apa. Feriga a crescut repede din pamant. Verdele ei stralucitor a acoperit pamantul. Cu toate acestea, din semintele de bambus nu a iesit nimic. Insa nu am abandonat bambusul.

In cel de-al doilea an, feriga a crescut si mai mare, si mai bogata… Din nou, din samanta de bambus nu a iesit nimic. Insa nu am abandonat bambusul, a spus.

In cel de-al treilea an, tot nu iesea nimic din seminta de bambus. Insa nu am abandonat bambusul.

In cel de-a patrulea an, iarasi, din samanta de bambus nu iesea nimic. Dar nu am vrut sa renunt, a spus.

“Apoi, in cel de-al cincilea an, o mladita a iesit din pamant. Comparativ cu feriga, era in mod evident mica si insignifianta… Insa dupa numai 6 luni, bambusul s-a inaltat pana la 30 de metri inaltime.

In toti acesti cinci ani, bambusul si-a dezvoltat radacinile. Radacinile sale au crescut. Aceste radacini l-au facut puternic si i-au oferit lucrurile de care avea nevoie pentru a supravietui. Nu as da niciuneia dintre creatiile mele o provocare careia nu ar putea sa-i faca fata.”

M-a intrebat. “Stiai, copilul meu, ca in tot acest timp in care te-ai luptat, de fapt ti-ai dezvoltat radacini?” “Nu as abandona bambusul. Nu o sa te parasesc nici pe tine niciodata.”

“Nu te compara cu ceilalti”, a adaugat. “Bambusul a avut un scop diferit fata de feriga. Cu toate acestea, ambele alcatuiesc cea mai frumoasa padure”.

“Va veni si timpul tau”, mi-a spus Dumnezeu. “Te vei inalta.”

“Cat de sus o sa ma ridic?”, am intrebat.

“Cat de sus se va inalta bambusul?”, a intrebat la randul sau.

“Atat de sus pe cat poate?”, am intrebat. “Da”, a spus. “Cinsteste-ma inaltandu-te cat de sus poti.”

Am plecat din padure si m-am intors cu aceasta poveste. Sper ca aceste cuvinte te pot ajuta sa vezi ca Dumnezeu nu te va abandona niciodata si nu va renunta niciodata la tine.

Niciodata, niciodata , niciodata sa nu renunti in viata.

Nu ii spune lui Dumnezeu cat de mare este problema, spune-i problemei cat de mare este Dumnezeu.

autor necunoscut

20 de gânduri despre „Sa nu renunti niciodata

  1. Superb ! Cred ca acest articol a venit tocmai la momentul potrivit mie, nu , nu o sa renunt niciodata ! Multumesc ingerului meu , autorului si tie Karyn . Doamne ajuta.

    Apreciază

  2. Draga mea, nu stiu cum reusesti sa gasesti cuvinte simple care sa „vorbeasca” atat de mult….. :). Multumesc!

    Apreciază

  3. Multumesc Karyn, pentru acest minunat mesaj, multa vreme nu am reusit sa mi citesc mailurile, valurile vieti m-au intors pe toate partile, am fost data de pamant de n ori dar nu am renuntat. Si totusi am mare nevoie de o minune, ma simt uneori atat de neajutorata, incat nu mai stiu ce sa mai fac, de atatia ani ma zbat cu planul financiar, care efectiv ma oboseste, acum am ajuns sa stau in chirie, anul asta nu am reusit sa fac decat foarte putini bani, abia ma descurc, nu mai stiu ce sa ma fac….ma rog, sper si cam atat. acest mesaj m-a facut sa scap o lacrima…multumesc….

    Apreciază

  4. Multumesc pentru mesajul asta! Tocmai eram pe punctul de a renunta la ceva care imi facea placere si in acelasi timp puteam ajuta si oamenii. Multumesc din nou mult de tot, Karina! Eugenia

    Apreciază

  5. Tocmai ma confrunt cu o problema de servici, managerul mi-a pus gand rau si doreste sa ma umileasca sa ma faca sa plec de buna voie are aceasta miciune mizerabila de ordin politic ii sunt incomod dar voi merge oriunde ma va trmite si voi accepta umilinta rugandu-ma la dumnezeu sa ma ajute sa rezist si nu ii voi dori raul si nici nu-i voi purta pica. Consider ca aceasta este o misiune a mea pe care probabil o merit si trebuie s-o duc la capat, oarecum pana la urma se va termina cumva ma incred in bunul Dumnezeu sa ma va intari si voi trece peste aceasta incercare. Karin iti multumesc ! Datorita postarii tale am prins putere.

    Apreciază

  6. As dori sa scriu si eu ceva frumos…ca voi! dar nu pot sa nu fac cateva completari D-lui si anume ca feriga se inmulteste prin stoloni?!?!? ! si inca ceva si mai ciudat…o padure din ferigi si bambusi nu a mai existat din mezozoic pe atunci ferigile si bambusi ajungeau la marimi demne de paduri apoi au asfintit in carbonifer…poate tot din dorinta D-lui!!!

    Apreciază

  7. ♥ … Vă salut cu Luminã. ♥
    Impresionantã poveste și … iată , am primit Răspunsul la întrebarea mea .
    Bunul Dumnezeu Știe ♥ .
    Mulțumesc .

    Apreciază

  8. prindu-mi cum s-a desfasurat viatamea, pot afirma cu tarie ca ceea ce a-i scris aici mi-a fost dat sa traiesc in a NU renunta la samanta ce mi-a fost plantata in sufletul meu.o samanta la care curvantul „renuntare” (desi apare in vocabular) imi era necunoscut. Mereu am depasit greutatile vietii, m-am ridicat de la pamant si am pornit mai departe stiind ca Domnul Dumnezeu merge alaturi cu mine si, totodata, in sufletul meu.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.