Despre Sine

MeditationUn experiment interesant pentru a intelege constiinta interioara.

Pentru a intelege meditatia, e important sa intelegi ce inseamna “constiinta”. In limbajul spiritual, constiinta este tradusa prin Sine. De aici inainte vom numi aceasta constiinta, Sine. Iata un experiment foarte interesant folosit pentru a simti prezenta constiintei( a sinelui) in tine. Poti face acest experiment chiar acum. In urmatoarele 10 minute vei experimenta prezenta sinelui in tine. Un test practic: Alege un cuvant, oricare.  Poti alege numele lui Dumnezeu sau al unui sfant, ori pur si simplu un nume obisnuit-orice iti este comod- Iisus, Allah, Aum, Maricica, Ion, orice! Foloseste-ti imaginatia.

Ai ales un cuvant? OK, acum trebuie sa faci urmatoarele: „trebuie sa repeti acest cuvant de EXACT 40 de ori in liniste, in mintea ta (cu ochii inchisi si fara a folosi un mijloc extern de numarare) si impune-ti ca nici un gand sa nu intre in mintea ta in timpul repetitiei ” Trebuie sa repeti de exact 40 de ori, nici mai mult nici mai putin. Daca in timpul repetitiei uiti numaratoarea, ia-o de la inceput. Este irelevant daca repeti de exact 40 de ori cuvantul din prima incercare sau din a 2-a sau a 10-a. Ideea principala e ca trebuie sa repeti de EXACT 40 de ori acel cuvant in minte. Fii cu grija: Numaratoarea trebuie sa fie mentala. Nici o alta metoda(nici numaratoarea pe degete) nu trebuie sa fie folosita pentru numarare. Numara lent cu ochii inchisi si nu permite niciunui gand sa apara in minte in timpul numararii. Poti sa fii sigur de un lucru: Acesta NU este un test al Concentrarii. Nu exista mod bun sau rau de a face lucrul asta. Cand ai terminat, revino si te voi intreba cateva lucruri. Asa ca opreste-te sa citesti mai departe pana la finalizarea experimentului. Urmatorul paragraf e relevant numai pentru cei care au incercat deja acest test. Incepe testul acum.  Ai reusit sa-l termini? OK. Bun venit inapoi!

Deci, ai repetat cuvantul de exact 40 de ori in mintea ta si nici un gand nu a ajuns in mintea ta in timpul repetitiei. Sigur? Te rog alege din urmatoarele optiuni, cea care ti se potriveste tie mai bine:
(1) Am repetat cuvantul de exact 40 de ori lent in mintea mea si in timpul repetitiei absolut nici un gand nu a aparut in mintea mea;
(2) ) Am repetat cuvantul de exact 40 de ori lent in mintea mea dar cateva ganduri au aparut in mintea mea in timpul repetitiei;
(3) ) Am repetat cuvantul de exact 40 de ori lent in mintea mea dar nu am reusit din prima incercare, din cauza catorva ganduri care au aparut din senin in minte si am pierdut numaratoarea. Asa incat am luat-o de la inceput si am terminat la a 2-a, 3-a, ..-a(scrie numarul incercarii);
(4) In incercarea a 2-a, a 3-a, a N-a, nici un gand nu a aparut in minte;
(5) In incercarea a 2-a, a 3-a, a N-a, nici un gand nu a aparut in minte, dar nu am uitat numaratoarea si am ajuns la exact numarul 40;
(6) Nu am ajuns sa repet exact de 40 de ori in nici o incercare pentru ca de fiecare data cand incepeam sa numar, gandurile ma asaltau si am uitat astfel numaratoarea.

Ai ales optiunea, cea care ti se potriveste tie mai bine?

Acum, indiferent de ce optiune ai ales, te intreb:
Cum poti spune ca optiunea pe care ai ales-o ti se potriveste? Cum stii? In raspunsul la aceasta intrebare, sta prezenta sinelui in tine. Pur si simplu, spune-mi: cum poti spune ca optiunea selectata e cea mai potrivita pentru tine? Sa spunem ca ai ales optiunea nr (1) i.e. ai repetat cuvantul de exact 40 de ori lent in mintea mea si in timpul repetitiei absolut nici un gand nu a aparut in mintea ta. Spune-mi cum poti spune nu. Cum poti sti ca anumite ganduri au venit sau ca n-au venit? Mintea ta a fost angajata in repetarea cuvantului de exact 40 de ori. Atunci cine a fost acolo in tine urmarind fluxul gandurilor, cine a fost acolo supraveghind mintea cat timp numara cuvintele? Cine poate sti cu certitudine ca anumite ganduri au aparut sau nu? Nu poate fi corpul (el nu participa in acest test), nu este mintea, pentru ca ea era ocupata cu repetarea exacta a cuvantului de 40 de ori. Asa incat, ce/cine este?

Ai putea spune- Ei bine, Eu urmaream, Eu eram atent, grijuliu ca nici un gand sa nu apara in mintea mea. Eu observam fluxul gandurilor si Eu pot spune cu siguranta ca in timp ce Eu repetam cuvantul, nici un alt gand nu mi-a aparut in minte.  Cine supraveghea? Corpul tau? Mintea ta? Sau Tu?  Daca ai observat fluxul gandurilor in timp ce mintea ta repeta un cuvant, trebuie sa fii altceva decat corpul sau mintea ta. Corect? Indiferent de ce optiune ai ales dintre cele 6 de mai sus, un lucru este sigur. Era cineva din tine care era grijuliu sa observe intreaga repetitie si care, in final ti-a dat raportul asupra performantei tale. Acest cunoscator interior este Sinele tau. Cel care te face constient de existenta oricarui gand sau imagine si a reprezentarilor lor este Sinele, martorul omniprezent. In interior si in exterior, indiferent de ce se intampla, indiferent de ce faci, Sinele vede totul. A-l cunoaste pe acest cunoscator ( Sine) inseamna adevarata Meditatie.

Ai prins o notiune a ceea ce insemna acest “Sine” prin acet test? Sper ca ai experimentat prezenta lui in tine. Acum sa-ti spun de ce acest Sine, asa numitul aspect tertiar al existentei noastre este tema principala a meditatiei si e considerat a fi sufletul meditatiei.

Sine = Constiinta suprema

Intreg universul nu e decat constiinta pura. Oamenii de stiinta au mers mai departe,pana la a spune ca, la nivel cuantic, in intreg universul, se intampla numai un joc de energii. (totul are o masa, si deci poate fi convertit in energie. Amintiti-va formula faimoasa a lui Einstein. E=mc2 , unde E = energie, c = viteza luminii in vid, m = masa (calitate a materiei)

Cu toate acestea, lumea spirituala e de parere ca, intr-un nivel mult mai profund (ceva ce depaseste pragul fizicii cuantice), tot ce se afla in acest univers este Constiinta pura (cunoscuta drept Constiinta Suprema sau Dumnezeu). Prin urmare, intreg universul e o manifestare a acestei constiinte supreme.

Oricine este o parte a acestui univers (care include si orice lucru de pe planeta, inclusiv persoana ta) este cladit din aceasta constiinta suprema. Sinele, nu e decat o parte a acestei constiinte supreme in forma sa cea mai pura.

Ce este Sinele? E cea mai pura forma de perceptie a lui Eu sunt, Eu-l original care a fost cu noi din momentul venirii noastre in aceasta lume. Chiar daca Eu-l exista intr-o femeie, Eu-l nu este o femeie, tot asa cum Eu-l unui barbat, nu este un barbat. Acest Eu este fara forma, culoare sau oricare alt atribut. Am introdus deja notiuni diferite ale notiunilor fara gen cum ar fi Eu sunt un barbat/femeie/ un american/ o indianca. Dar cand maturam aceste zorzoane, observam ca Eu nu este altceva decat constiinta pura. Meditatia nu-i nimic altceva decat o arta sistematica a realizarii Sinelui.

8 gânduri despre „Despre Sine

  1. Draga Karyn, esti o minune de om si absolut tot ce cuprinde Sinele, Spiritul, Sufletul si tot ceea ce se poate inmanuchea in esenta noastra.Dragostea si pasiunea cu care faci si transmiti ceea ce faci sunt dovezi de iubire ce curg mereu din sufletul tau catre oameni.Noi ,toti impreuna creeam realitati, lumi, indiferent in ce dimensiune ne aflam, pentru ca aceasta este Constiinta Suprema, Unitatea si ea reprezinta Sinele Noastre ale tuturor, in tot si in toate.Articolele tale si mesajele au o incarcatura extraordinara, aduc cu sine ,,foamea,, nevoilor umane, ,revelatia cautarii sufletelor, bogatia informatiilor din Sursa Infinita, este o readucere aminte si o provocare foarte profunda si necesara in acest proces amplu al evolutiei umane.Apreciez sincer ceea ce faci, bucuria si frumusetea care se revarsa in tot.Ma alatur tie si cititorilor tai dragi, pentru ca doar impreuna suntem ,, Ceea ce suntem,, si asa vom ramane mereu.Iti multumesc suflet drag, si te iubesc mult.Flavia

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.